Tuesday, December 27, 2011

Är Juholt eliminerad?






Det är inte lätt att ha precis allt emot sig.

Fråga Håkan Juholt om du inte tror mig.
Den tappre lille socialdemokraten har för länge sedan fått medias dom och dessutom har han hela det högersocialdemokratiska etablissemanget flåsandes efter sig. Det måste kännas så tungt, och inte blir det bättre av att opinionssiffrorna rasar som en sten mot bottnen i en mycket djup sjö.

Ingen kan ta ifrån Håkan Juholt hans vilja och förmåga att debattera för de saker som ligger honom närmast hjärtat. Fick han bara komma till skott i sakpolitiska frågor så har inte alliansen så mycket att sätta emot, men nu var det det här med motståndet. Borgarna har skapat en skyddsvall mellan sig själva och Juholt, eller ännu värre man har lyckats isolera honom i en glasbubbla, ett vakuum.

Han är som den där Disneyekorren som kunde tala väl i den tecknade filmens värld men när han kom till verkligheten hördes bara tjatter.

Vad ska då sossarna hitta på i framtiden och vilka kommer att gå segrande ur kampen?
Socialmoderaterna Sahlin och Östros njuter i fulla drag och missar sällan ett tillfälle till krypskytte. samtidigt faller hela den samlade socialdemokratin allt fortare.

Moderaternas bästa kumpaner är dessa högersossar som hela tiden agerar av egoistiska skäl. Detta sker på bekostnad av de fattiga och sjuka i samhället som så behöver allt stöd de kan få.

Var är stödet från vänsterfalangen vilken rimligtvis borde se det som intresse att politiken rätas upp och inte faller helt och hållet i händerna på "nydanarna"?

Vem väntar i kulisserna på att samla ihop resterna av Sveriges en gång i särklass största parti?

Och vad ska hända med Håkan Juholt i framtiden?

Många frågor väntar på ett svar men låt oss för guds skull hoppas att Mona Sahlin bortmanövreras från de kulisser hon ännu sprattlar i.

SvD

No comments:

Post a Comment